Cégtörténet

Az OPAL Zrt.  2007. november 30-án jött létre négy, összesen 837.000 m3 tároló kapacitást képviselő, kőolaj- és kőolajtermék tárolását végző gazdasági társaság (Kőolajtároló Zrt., Invest Petrol Reservoár Zrt., Péti Terminál Tároló Kft., OPAL Tartálypark Zrt.) összevonásával. Mindegyik cég 100%-os tulajdonosa a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség – Magyarország kőolaj és földgáz biztonsági készletének tulajdonosa és fenntartója – volt, amely a hatékonyabb működés érdekében döntött az összevonás mellett.

Az újonnan alakult Társaság az összevonás után immáron öt telephelyen: Celldömölkön, Pétfürdőn, Vámosgyörkön, Százhalombattán és Tiszaújvárosban foglalkozott kőolaj és üzemanyagok tárolásával.

A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség 2015-ben egy új irányt határozott meg az OPAL Zrt. számára, így a cég 2016.01.01-től szolgáltató társasággá alakult. A Társaság fő tevékenysége továbbra is a tárolás marad, de emellett pénzügyi, műszaki és informatikai szolgáltatások nyújtásával bővítette tevékenységi körét. Az átalakulás hatására szervezeti felépítése is megváltozott.

A Társaság három fő szervezeti egységből áll: pénzügyi-számviteli, műszaki szolgáltató és informatikai szolgáltató, melyek azzal a céllal jöttek létre, hogy a saját területükön szolgáltatást nyújtsanak az MSZKSZ cégcsoport minden tagjának, valamint igény esetén elsősorban az MSZKSZ tagvállalatainak. Az OPAL Zrt. 2016.01.01-től az MSZKSZ cégcsoport tagjai közül az ÁMEI Zrt.-nek és az MMBF Zrt.-nek biztosítja az informatikai és pénzügyi szolgáltatást.